Kan en biopejs være farlig? Er en biopejs sikker? Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en biopejs? Forebryg overraskelser og uheld ved at læse vores sikkerhedstips.

 

Sikkerhedstips

Vi ved udmærket godt at biopejse fortsat er en ny ting og en opadgående trend i Danmark, hvorfor der ikke er meget fokus på dette lovgivningsmæssigt. Hvis man kommer forbi en biopejs på nettet som ser alt for billig ud, kan det meget vel være at der er sløset med sikkerheden og det kan i sidste ende blive meget farligt.

Når man køber en biopejs skal man altid sikre sig at den er sikker at bruge og at det er en man tør hænge op i sit hjem. Men hvordan pokker checker man dette, hvis der ingen lovgivning er på området? 

TÜV certificeret

Man kigger mod udlandet på b.la. Schweiz og Sverige som er blandt de lande der har meget strenge lovkrav på biopejse-området omkring sikkerhed. Èn vigtig ting man kan kigge efter er et TÜV-certifikat, som er tyske og østriske uafhængige virksomheder der leverer inspiceringstjenester inden for mange forskellige brancher. Alle virksomhederne er godkendt til at kunne udføre specifikke former for sikkerhedstest, herunder også biopejse.

Hos Biopejs-Butikken går vi meget op i din sikkerhed så vi selv kan sove trygt om natten, og derfor er alle vores biopejse først gået igennem en TÜV-godkendelse før de kommer ind i vores sortiment og sat til salg på hjemmesiden.

Vi forstår, at der stadig kan være mange bekymringer omkring en biopejs, da det jo er åbent ild i hjemmet. Men det er heldigvis ikke så farligt, hvis man blot tænker sig om, når man bruger sin biopejs. Vi kommer med en masse gode sikkerhedstips, så du kan føle dig helt sikker og tryg med din nye biopejs. 

 

Sikkerhed ved montering

Når du skal montere og installere biopejs, så anbefaler vi selvfølgelig at følge vores installations- og brugervejledning. Men derudover er det også en stor anbefaling fra vores side af, at de væghængte modeller er forsvarligt monteret med de rigtige rawpluggs, beslag samt skruer. 

Vi anbefaler også i nogle tilfælde at montere en gipsplade eller lignende på væggen, som biopejse kan hænges op på. Det kan eksempelvis være, hvis man ønsker at montere biopejsen på en trævæg. Hvis biopejsen skal hænge på en betonvæg eller lignende, så er det naturligvis ikke en nødvendighed, men det kan give en bedre følelse af tryghed for nogle. 

Ved opsætning af vores biopejs HOME modeller, så anbefaler vi at have et underlag under biopejsen. Det er ikke en nødvendighed, men du vil opleve, at biopejsen kan blive lidt varm grundet ilden, så derfor kan det være med til, at du og din familie føler sig mere sikker. 

 

Afstand

Når biopejsen er tændt og brænder, så kan den blive varm. Derfor anbefaler vi, at der er min. 40 cm. afstand til nærmeste objekt. Det kan være et billede, en reol eller et fjernsyn. Afstanden er til at for at sikre, at de andre objekter ikke tager skade af varmen.

 

Sikkerhed ved optænding

Biopejse bruger bioethanol som brændsel. Bioethanolen er en flydende væske, som skal påfyldes i brænderen henover vattet. 

For at få den bedste oplevelse med biopejsene, så anbefaler vi først og fremmest at sørge for, at vattet er godt fordelt nede i brænderen, inden du starter biopejsen første gang.

Derudover er der nogle helt klare retningslinjer, som skal følges for at undgå skader:

  • Påfyld bioethanolen med en tragt for at undgå at spilde
  • Hvis du skulle komme til at spilde, sørg for spildt bioethanol er tørt væk inden optænding
  • Påfyld aldrig bioethanol, hvis biopejsen er varm/tændt
  • Tænd kun biopejsen, når den er helt kølet af. Det vil sige, at du ikke skal tænde/påfylde bioethanol igen, hvis den lige har været tændt
  • Lad aldrig en biopejs stå tændt alene uden observering

 

Kontakt os ved spørgsmål

Du er mere end velkommen til at kontakte os med spørgsmål. Vi vil hellere, at du kontakter os én gang for meget end en gang for lidt, hvis der er det mindste, som du er i tvivl om. 

06. januar, 2023 — Biopejs Butikken