Er en biopejs duftfri?

Hvis man ikke før har haft en biopejs, har man formentlig ingen erfaring med afbrænding af bioethanol. Derfor ved man heller ikke, hvorvidt dette lugter og i så fald, hvordan? Dette giver vi dig derfor svar på i denne artikel.

Vi forstår udmærket godt, hvis du er interesseret, hvorvidt en biopejs lugter, når den bruges. Hvis du overvejer at købe en biopejs, er den sandsynligvis tiltænkt en central placering i dit hjem, og så ønsker du næppe en pejs, der stinker som våd hund.

Det skal du dog heller ikke frygte, fordi de lugtgener, der kan være i forbindelse med afbrænding af bioethanol, er virkelig minimale.

Afbrænding af bioethanol af ikke 100 % lugtfri, men det er yderst tæt på, og langt de fleste mennesker vil ikke kunne lugte noget i forbindelse med, at en biopejs er i gang.

Bioethanol har mange fordele – i hvert fald hvis kvaliteten er høj

Bioethanol er sprit, og det har mange fordele sammenlignet med meget anden brændsel, blandt andet at bioethanol ved afbrænding hverken udleder røg, damp eller sod. Det kan brænde, som man jo bruger i en almindelig pejs, ikke ligefrem bryste sig af, vel?

Som udgangspunkt lugter bioethanol ej heller, når du brænder det af. Dog er det vigtigt, at du benytter en bioethanol af høj kvalitet. Vælger du en billig bioethanol, kan du risikere en mindre ren afbrænding, og en konsekvens heraf kan altså være lugt samt et dårligt indeklima.

Derfor anbefaler vi altid, at du ikke er nærig, når du køber brændstof til din biopejs. Køb altid en bioethanol af høj kvalitet. Det bliver både du og din biopejs glad for.

Hvad så hvis biopejsen står i et lukket rum?

Hvis en biopejs står i et helt lukket rum, vil du sandsynligvis godt kunne dufte, at du bruger den, når du træder ind i rummet.

Dog vil lugtene være så milde, at du lynhurtigt vil vænne dig til dem. Ligesom du næppe vil tænke over, at biopejsen lugter, hvis du befinder dig i rummet, mens pejsen startes.

Næser er forskellige

Som udgangspunkt lugter en biopejs nærmest ikke, og langt de fleste af os vil derfor ikke kunne lufte noget som helst fra pejsen, når den er i brug men men men… Nogle menneskers næser er mere fintfølende end andre. Derfor findes der da også mennesker, der mener, at duften fra en biopejs er ret markant.

Du ved selv, om du har lugtesans som en hund, eller om du er typen, som man slippe en vind foran, uden du bemærker det. Hvis din lugtesans er som de fleste, kan du godt antage, at du ikke vil blive generet det fjerneste af lugte fra din kommende biopejs.

Følg med på Instagram